Минусовите температури над София през уикенда и евентуалният заледен терен на стадион „Славия” стряскат ЦСКА преди съботното гостуване срещу белите при подновяването на първенството.

Двубоят на „Овча купел” ще се играе от 17:30 часа, като по това време над столицата се очаква термометрите да показват не повече от -4 градуса. Още от петък ще настъпи застудяване, като в събота през целия ден температурите ще бъдат отрицателни с максимални стойности -4° и минимални до -12°.

Липсата на отоплителна система под тревното покритие на стадиона пък означава, че почти сигурно теренът ще бъде замръзнал за срещата. Този факт е притеснил спортно-техническия щаб на ЦСКА, тъй като при всички положения ще затрудни играчите в първия им официален мач за годината.

В седемте си зимни контроли - 3 на лагера в турския курорт Алания и 4 на родна земя, армейците имаха отлични условия за игра и не се е налагало да се съобразяват със заледени терени.

Опасенията сега са, че при мразовитите условия по-трудно ще се получават скоростните пробиви по крилата и атаките с едно докосване, които Бруно Акрапович налагаше по време на подготовката.

Преди година, в третия пролетен кръг, червените записаха една от най-срамните си загуби именно при подобна заснежена обстановка - 1:2 от Царско село на стадиона в Бистрица. А в гнева си след мача армейските фенове обстрелваха треньора Милош Крушчич със снежни топки, припомня "Тема:Спорт".